2021 Diş Dolgu Fiyatı

Sayfa İçeriği

Diş dolgusu da en sık uygulanan diş tedavilerinden birisi. Tıpkı diş temizletmek gibi. Diş dolgu fiyatları diş tedavi fiyatları içerisinde en uygun ücretli olan tedavidir. İleride kanal tedavisi, diş çekimi hatta implant tedavisi gibi daha yüksek fiyatlı işlemler yaptırmak zorunda kalmak istemiyorsanız diş dolgusunu zamanında yaptırmak gerekiyor.

Çürüyen diş ağrı yapmadan önce yemek artıklarının toplanması ve dişlerin arasına besin artıklarının girmesi ile ilk belirtileri verir. Zaman içerisinde soğuk sıcak hassasiyeti ve ilerleyen dönemlerde ağız kokusu ile kendini belli eder.

Diş çürüğü dişin sinirine kadar ilerlediğinde artık dolgu tedavisi için geç kalınmış demektir. Basit bir şeklide dolgu ile tedavi olabilecek bir diş geç kalındığı için kanal tedavisi hatta bazen çekim gerektirebilir. Dişlerin senede en az 1 defa diş hekimi tarafından kontrol edilmesi sayesinde ilerlemiş çürükler nedeni ile kanal tedavisi veya diş çekimi gibi sıkıntılı işlemlerden kurtulmanız mümkündür. Bu tedavilerin maliyeti de diş dolgusu fiyatı kadar hesaplı olmayacaktır. Kanal tedavisi için diş dolgusunun nerede ise 2 ile 3 katı kadar bir ödeme yapılması gerekir. Bunun üzerine birde dişin kaplama ile kaplanması gerekir. Çünkü kanal tedavisi olan diş ileride kırılmaya müsait olacaktır.

Diş dolgu fiyatı 350 TL dir.
Diş dolgu fiyatı kaç TL

Diş Dolgusu Fiyatı

2021 diş dolgu fiyatları estetik kompozit malzeme ile uygulama yapıldığında 300 ile 500 TL  aralığında olabilir. Dolgunun derin olması ve tedavi için dişin uyuşturulmasına gerek olması fiyatı etkiler. Kullanılan diş dolgu malzemesi ve bu işlemi uygulayan hekimin birim ücreti ile klinik genel giderleri de diş dolgu fiyatını etkiler.

Amalgam dolgular metal renginde oldukları için estetik olarak tercih edilmezler. Maliyetler uygulama kolaylıkları olmasından dolayı kompozit diş dolgularına oranla daha azdır. Türkiye’de birçok değişik dolgu malzemesi bulunuyor. Bunlar içerisinde Kore, Amerika, Çek Cumhuriyeti Fransız ve Alman malı diş dolgular bulunmaktadır. Fiyat olarak en ucuzu ile pahalısı arasında 15 kat bir fark olması inanılmazdır. Tabi uygulama sonrası takiplerde bu fiyat farkının neden kaynaklandığı açıkça tespit edilebilmektedir.

Ucuz diş dolguları kolay aşınır. Fiyat olarak en ucuz diş dolgusu kullanıldığında iki yılda bir dolguda sorun yaşanmasına rağmen kaliteli diş dolgusunda nerede ise 10 yıl hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Pahalı diş dolguları renk değiştirmez. Ucuz dolgular zamanla sararır ve yüzeyleri aşınır. Dolguyu döküp yediden yapmak gerekebilir. Tedavi sonrası hassasiyet iyi diş dolgularında daha azdır.

%10 indirim kodunuz ” 21KDf”