2017 İMPLANT FİYATI

Diş tedavi maliyetleri yapılacak işin zorluğuna ve kullanılan malzemenin özelliğine göre belirlenir. Özellikle implant ve diş protezi gibi maliyetin yüksek tedavilerde işleme başlamadan önce doğru bir tedavi planı yapmak gerekir. İmplant fiyatları her bir kullanılacak implant için ayrı hesaplanır. 2021 implant fiyatları döviz ile entegre bir şekilde artar veya azalır. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya uzun yıllardır implant uygulayan bir Hekim olarak bize implant ücretlerinin implantın markası ile bağlantısını ve hekimin sorumluluklarını anlattı. Bu yazıda bir kısmını sizinle paylaşacağız. www.drsertac.com sitesinde ayrıntıları görebilirsiniz.

İMPLANT MARKA FİYATLARI

İmplant diş yaptırmadan önce en çok merak edilen konulardan bir tanesi de implant fiyatları dır. Aslında araştırılması gereken implant diş fiyatları yerine kaç dişe implant yapılması gerektiği ve implant yapacak hekimin ve kliniği bu konu hakkında ne kadar bilgi ve tecrübeye sahip olduğudur. İmplant diş fiyatları her klinik de bir miktar farklılık gösterebilir fiyatları etkileyen birçok unsur vardır sizin yaptıracağınız implant diş için ödemeniz gereken tutar en ucuz klinik ile en pahalı klinik arasındaki fiyat farkı incelendiğinde alacağınız hizmetinde bir o kadar farklı olacağını bilmeniz gerekir iyi bir implant tedavisi için önce doğru bir planlama sonra iyi bir uygulama ve işlem sonrası da iyi bir Ağız bakımı gerektiğini biliyoruz.

İmplant uygulamasında yapılacak tedavi belirlenmesi için röntgen ve tomografi görüntülerinden faydalanılır. İyi bir cihaz ile alınan görüntü implant bölgesindeki kemik miktarı ve komşu dişler hakkında yeterli bilgiyi verecektir. Kullanılacak implantın çapı boyu ve yeri belirlendikten sonra cerrahi işlem uygulanması için hazırlıklar tamamlanmıştır diyebiliriz. Her vaka için kullanılması gereken implant sayısı dolayısıyla ödenecek toplam implant fiyatı farklılık gösterebilir. Bazen 3 diş eksikliğinde 3 implant bazen 2 implant yeterli olabilmektedir. İmplant uygulamasında yapılan implantın uzun ömürlü olabilmesi için yeterli özellikte kemik bulunması ve implant uygulamasının doğru konumlandırılması gerekir.

İMPLANT UYGULAMASI

Ağıza yapılacak anestezi sonrasında işlem yapılacak bölge tamamen uyuşturulur. İmplant sırasında hiçbir ağrı sızı hissedilmez. Diş eti altındaki kemiği küçük bir kesi yardımıyla ulaşılır kemik içerisine önceden planlanmış boydan ve çapta implant yerleştirilir.

  • implant kapağı kapatılır.
  • Üzerine dişeti dikilir.
  • Bir hafta sonra dikiş alınır.
  • Bir ay sonra implantın durumu kontrol edilmek üzere hastaya randevu verilir.

hasta bir ay sonra geldiğinde panoramik diş röntgeni çekilerek implantın durumu gözden geçirilir.Yeterli kemik kaynaşması sağlandıktan sonra implant üzerine diş yapmak üzere iyileşme başlıkları takılır. Yaklaşık 1 haftalık iyileşme dönemi sonrasında alınacak ölçü ile kendi dişiniz gibi kullanabileceğiniz implant üzeri diş kaplamalar hazırlanır.

Sizin için en uygun tedavi yöntemini öğrenmek ve yapılacak işlemin fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz bizi 0212 909 37 48 numaralı telefondan arayarak randevu alabilirsiniz.İstanbul’da bulunan diş kliniğimizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

İMPLANT ÜZERİNE YAPILABİLECEK PROTEZ ÇEŞİTLERİ

İMPLANT ÜZERİ KAPLAMA

Eksik diş için uygulanan implant sonrasında villanın üzerine farklı protez seçenekleri uygulanabilir. Tek diş eksikliği nde biri implant üzerine bir diş kaplaması yapılabilir. Yapılacak bu diş kaplaması metal porselen veya zirkonyum diş kaplama olarak tercih edilebilir. Daha uyumlu olması ve sağlıklı bir kaplama için zirkonyum diş kaplama tercih ediyoruz. Ayrıca yapılacak olan tek diş kaplaması yapıştırma şeklinde veya vida şeklinde yerine sabitleri bilmektedir. Günümüzde en çok kullanılan teknik yapıştırma tekniği ile kaplamanın implant dayanağı üzerine yerleştirilmesidir.

İMPLANT ÜZERİ PROTEZ

Birden fazla diş eksikliği nde ise en az iki implant üzerine uygulanması mümkündür. İki implant arasında bir veya iki tane diş boşluğu bulunabilir. İkiden fazla diş boşluğu tavsiye edilmez. Çünkü hem implant üzerine gelen kuvvet artar hem de yapılan diş köprüsünün dayanıklılığı konusunda sorun yaşanabilir. Bu nedenle iki implant üzerine üçlü veya 4 lü köprü yapılması tercih edilir. Daha fazla diş boşluğu olan havuzlarda haricinde diş protezleri uygulaması da mümkündür. İmplant üzerine takılıp çıkarılabilen protezler implant ve doku destekli protezlerdır. Dikey boyutun çok fazla azaldığı durumlarda hibrit protez olarak isimlendirilen bu protez şekli tercih edilir. Diş hekiminiz sizin ağzınızın yapısına göre kapanışınız ve damak durumunuza göre en uygun protez çeşidi ile ilgili bilgi verecektir istek ve beklentilerinizi diş ekimi ile konuştuğumuzda sizin için en iyi tedavi olmasına yardımcı olmuş olacaksınız.