Alt Çene İmplantı

Ağzında hiç dişi olmayan hastalar için implant tedavisi mümkün müdür?

Mevcut diş hekimliği tedavileri sayesinde tamamen dişsiz ağızlarda bile yeterli kemik dokusu varsa veya İhtiyaç olan kemik oluşturulduktan sonra implant uygulaması yapılarak daha rahat çiğneme ve konuşma imkanı veren implant üzeri diş protezleri yapılması mümkündür.

Özellikle alt çenede hiç dişi olmayan hastalar için, sürekli hareket eder bir protez büyük sorun olmaktadır. Çünkü alt çenede dil dudak yanak çiğneme ve konuşma sırasında Sürekli hareket eder ve protezi yerinden oynatır. Yerinden oynayan protez ağızda yara yapar ve bu şekilde devam eden sorunlar hastayı adeta canından bezdirir. Bu gibi durumlarda ağızdaki kemik durumu dikkate alınarak sabit veya hareketli diş protezleri yapmak mümkün olabilir. Uygulanacak bu iki yöntemle de hastanın şikayetleri ortadan kalkar. Protezde oynama kalmaz vuruklar ortadan kalkar. Böylece daha iyi bir konuşma ve çiğneme konforu sağlanır.

Kemik miktarının yeterli olmadığı durumlarda alt çeneye en azından iki tane veya dört tane implant uygulanır ve protez bu insanlar üzerine bol ataşman adı verilen tutucularla bağlanabilir. Yeterli kemik olduğu durumda 6 veya daha fazla imtihan üzerine sabit diş köprüleri yapılarak mükemmel bir çiğneme elde etmek mümkün olabilmektedir. Alt çene kemiği üst çene kemiğine göre daha sert olduğu için al çene implantların ömrü daha uzun olmaktadır. Dolayısıyla alt çeneye yapılacak implant üstü protezleri de daha uzun süre kullanma şansı olmaktadır.

Size hangi tür implant planlaması yapılacağını ve bu tedavinin maliyetini öğrenmek isterseniz 02126616979 nolu telefondan randevu alabilirsiniz.