KAÇ İMPLANT GEREKİR?

Her insan için sağlık sorunları farklılık gösteriyor. Konu diş sağlığı olduğunda daha da farklı bir durum ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu yazıda ağızda diş eksildiğinde kaç İmplant yapılabilir? Bu soruyu da aşağıdaki diğer soruları cevapladığımız gibi cevaplayacağız. 

  1. Kaç implant gerekir?
  2. İmplant kaç para?
  3. İmplant kaç yaşında yapılır?
  4. İmplant kaç günde yapılır?
  5. İmplant kaç günde takılır?
  6. İmplant kaç yıl dayanır?

Bu soruların büyük bölümünü daha önceki yazılarda cevapladık. Cevaplanmayanlar çin de yeni yazılarımızı takip etmenizi öneriyoruz. Youtube kanalımda da ilgili videolara ve diş implantları ve implant üzeri protezler ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Kanalın linki Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya.

Protezlerin çeşidi ve implant sayısı için klinik değerlendirmeyle belirlenir. Hastanın ihtiyacı ne ise ona göre implant planlaması yapmak gerekir.  İmplant sistem seçimi, tedavi edilen hasta gruplarının ihtiyaçlarına olduğu kadar, hekimin becerilerine ve belli bir sisteme olan aşinalığına dayanılarak yapılır.
Bireysel seviyede, öngörülebilir sonuçlar elde edebilmek, kanıta dayalı sonuçlardan ziyade tercih edilen sistemle olan alışkanlıkla ilişkilidir. Günümüzde piyasada olan sistemlerin çoğu hem altyapı hem de restorasyonla ilgili pek çok seçenek sunmakla birlikte, sistem tercihi yapılırken aşağıdaki değişkenler göz önüne alınmalıdır:
Kanıtlanmış başarılı bir geçmişi olmalıdır.
Güçlü implantları olmalı, tercihen saf titanyumdan veya osseointegrasyonu olumsuz etkilemeyen bir titanyum alaşımından imal edilmiş olmalıdır.
Çok yönlü implant üzeri protez parçaları olmalı, tek veya iki aşamalı kullanılabilme seçeneği sunmalıdır.
Kullanıcı dostu olmalı, takibi kolay olmalıdır.

Yerli implantlardan Nucleoss implantlar başarı ile ilerlemesini devam ettirmektedir. Yeni nesil ileri mühen

Nucleoss İmplant T6 videosu

Tek diş implant yapımı fiyatı